Kutatói utánpótlást elősegítő program

[HU] [EN]

Változat:2.4.1 (2019.12.18 11:26)

≪ Vissza

Új analitikai módszerek fejlesztése élelmiszerek bioaktív komponenseinek és esetleges szennyeződéseinek kimutatására

Mentor Lengyelné Dr. Kónya Éva
Telephely Budapest
Szakterület élelmiszerkutatás
Téma rövid bemutatása A kutatási tevékenység célja az élelmiszerek egyes természetes vagy technológia során keletkező összetevőinek, illetve egyes szennyezőanyagoknak a kimutatására irányuló új módszerek fejlesztése. Az élelmiszer-analitika területén is alkalmazható, hordozható műszerek fejlesztése, mérőmódszerek kidolgozása és a referencia mérésekkel (pl. folyadékkromatográfia) való validálása szükséges az új mérőrendszerek kialakításához. Ezen módszerek fejlesztéséhez az új eszközök kalibrálása, testre szabása, statisztikai értékelése valamint valós minták elemzése szükséges.
Jelentkezők kiválasztásánál figyelembe vett szempontok Szakirányú végzettség (pl. vegyészmérnök, biomérnök, élelmiszermérnök), középfokú angol nyelvtudás, magabiztos labormunka, műszaki beállítottság, informatikai alapismeretek, statisztikai programok ismerete.
Fiatal kutató feladata A fiatal kutató munkája során megismerkedik a szabványos analitikai módszerekkel, nagyműszeres mérések elvével, technikájával, referenciaméréseket végez az adott paraméter meghatározására. Új mérési módszerek, mérőeszközök fejlesztésében vesz részt, ezekkel is elvégzi a megfelelő méréseket, részt vesz az új módszer fejlesztésében és optimalizálásában.
Javasolt doktori iskola Szent István Egyetem (SZIE) → Élelmiszertudományi Doktori Iskola (SZIE ÉDI)
Program Kutatói utánpótlást elősegítő program 8
Státusz aktív