≪ Vissza
Új analitikai módszerek fejlesztése élelmiszerek bioaktív komponenseinek és esetleges szennyeződéseinek kimutatására
Mentor |
Lengyelné Dr. Kónya Éva |
Telephely |
Budapest |
Szakterület |
élelmiszerkutatás |
Téma rövid bemutatása |
A kutatási tevékenység célja az élelmiszerek egyes természetes vagy technológia során keletkező összetevőinek, illetve egyes szennyezőanyagoknak a kimutatására irányuló új módszerek fejlesztése. Az élelmiszer-analitika területén is alkalmazható, hordozható műszerek fejlesztése, mérőmódszerek kidolgozása és a referencia mérésekkel (pl. folyadékkromatográfia) való validálása szükséges az új mérőrendszerek kialakításához. Ezen módszerek fejlesztéséhez az új eszközök kalibrálása, testre szabása, statisztikai értékelése valamint valós minták elemzése szükséges. |
Jelentkezők kiválasztásánál figyelembe vett szempontok |
Szakirányú végzettség (pl. vegyészmérnök, biomérnök, élelmiszermérnök), középfokú angol nyelvtudás, magabiztos labormunka, műszaki beállítottság, informatikai alapismeretek, statisztikai programok ismerete. |
Fiatal kutató feladata |
A fiatal kutató munkája során megismerkedik a szabványos analitikai módszerekkel, nagyműszeres mérések elvével, technikájával, referenciaméréseket végez az adott paraméter meghatározására. Új mérési módszerek, mérőeszközök fejlesztésében vesz részt, ezekkel is elvégzi a megfelelő méréseket, részt vesz az új módszer fejlesztésében és optimalizálásában. |
Javasolt doktori iskola |
Szent István Egyetem (SZIE) → Élelmiszertudományi Doktori Iskola (SZIE ÉDI) |
Program |
Kutatói utánpótlást elősegítő program 8 |
Státusz |
aktív |
|